Община Ардино въвежда режим на уличното осветление заради скъпия ток

https://www.24chasa.bg/novini/article/10651359 www.24chasa.bg
В Ардино и останалите населени места в общината въвеждат режим на уличното осветление, за да пестят ток

Скъпата електроенергия принуди община Ардино да въведе режим на уличното осветление в населените места. Решението на това е взето по време на среща на кмета на общината с селските кметове. Улиците в Ардино и селата му ще бъдат осветени само 4 часа в денонощието - вечер от 18 до 21 ч. и сутрин от 6 до 7 ч. До ограничението се стигна след като се наложило общината да плати сметка от 54 280 лева за изразходвана електроенергия за месец декември миналата година.

"Това е много голяма сума. Подобна сума досега се заплащаше за изразходваната електроенергия за шест месеца", заяви ардинския кмет Изет Шабан.
За да се намалят сметките за ток в общината се забранява използването на електрически отоплителни уреди в канцелариите на общинската администрация и другите общински звена. Определен и лимит за консумация на електроенергия в сградите на кметствата в размер на 50 лева.
В община Ардино обмислят също да подменят съществуващото улично осветление с по-ефективно. Вече е стартирала процедура по закупуването на 3 000 улични LED и фотоволтаични лампи,