Френските правила за бустерните дози може да деактивират 560 000 сертификата

https://www.24chasa.bg/novini/article/10651678 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

Около 560 000 здравни сертификата може да бъдат деактивирани във Франция с влизането в сила на новите правила за бустерните дози, съобщи здравното министерство, цитирано от ДПА.

От днес пълнолетните лица, получили втората си доза преди повече от седем месеца, трябва да имат поставена и бустерна доза, за да останат в сила здравните им сертификати.

Франция започна въвеждането на дигитални здравни паспорти през лятото. В тях се записват данни за ваксинацията или възстановяване след прекаран КОВИД и се изискват за допускане в ресторанти, кафенета, културни и други обекти. В средата на миналия месец правителството започна да затяга правилата за бустерните дози, като навършилите 65-годишна възраст трябваше да показват документ за поставена бустерна доза, предава БТА.

Броят на случаите на заразяване във Франция нарасна рязко вследствие на силно заразния вариант Омикрон, който вече се наблюдава при две трети от проучените случаи. Последните данни бяха за 329 000 новозаразени за един ден. Темпото на заразяване достигна 2829 души на 100 000.