В Хамбург протестират срещу антиваксърите

https://www.24chasa.bg/novini/article/10654377 www.24chasa.bg
Повече от 1000 души се включиха в Хамбург в демонстрация срещу хората, които отричат съществуването на COVID-19, и привържениците на конспиративни теории. СНИМКА: ПЕКСЕЛС

Повече от 1000 души се включиха в германския град Хамбург в демонстрация срещу хората, които отричат съществуването на COVID-19, и привържениците на конспиративни теории, предаде ДПА.

Акцията се състоя под лозунга "Солидарност и Просвещение, а не конспиративни идеи", пише БТА. Първоначално митингът бе планиран като контрадемонстрация срещу протест на антиваксърски активисти, който се очакваше да събере до 15 000 участници.

В четвъртък обаче полицията забрани антиваксърското събитие заради опасността от инфекции, имайки предвид бързото разпространение на варианта Омикрон в цяла Германия. Административен съд отхвърли искането на организаторите за отмяна на полицейската забрана.

За днес в Хамбург са планирани още демонстрации, включително на противници на правителствената здравна политика по време на пандемията. В града има засилено полицейско присъствие.