Борис Джонсън се вихрил на парти с лазерен меч по време на траура за принц Филип (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10654911 www.24chasa.bg
Борис Джонсън и служителка на "Даунинг стрийт" 10 са записани на видео да се вихрят в танц с лазерен меч.

Докато британците са спазвали строгите мерки срещу COVID-19, членове на управляващата Консервативна партия и техният лидер, са имали няколко шумни забави.

Както вчера писахме, Борис Джонсън и служителка на "Даунинг стрийт" 10 са записани на видео да се вихрят в  танц с лазерен меч. Ако тази гледка не е достатъчно скандална за премиер, то обстоятелствата около нея са, подчерта БНТ.

Датата е април 2021 г. - Великобритания е в траур, само ден по-късно предстои погребението на принц Филип.

Кралица Елизабет Втора се сбогува със съпруга си седнала сама в Уестминстърското абатство - заради строгите ограничения срещу заразата.

В този момент в цялата страна живеят в условия на почти пълно затваряне и е в сила забрана за всякакви събирания. Ето защо, след серия от разкрития, че служители на правителството и членове на управляващата Консервативна партия поне 10 пъти са имали бурни купони от началото на пандемията, чашата на търпението на британците преля. И казаха - Джонсън трябва незабавно да подаде оставка.

Премиерът на Великобритания отговори: "Искам да поднеса своите извинения. Знам, че милиони хора в страната направиха огромни саможертви през изминалите 18 месеца. Знам, че не можеха да се сбогуват със своите близки или да живеят живота си така, както са свикнали. Разбирам гнева, който изпитват към мен и правителството, че не спазихме мерките, които самите ние наложихме".

Лидерът на опозицията с насмешка коментира противоречивите твърдения на Джонсън за купоните на "Даунинг стрийт" 10.

През декември отрече да е имало партита. След това излезе онова видео, в което говорителката му разказва за купона, а той се направи на възмутен. След това се появи и видеото, на което Джонсън танцува и той ни каза - бях на партито, но не осъзнавах, че това е парти. Торите трябва да се освободят от присъствието на този човек, каза Кийр Стармър, лидер на Лейбъристката партия.

Неодобрение се зароди и сред силно разединените редици на консерваторите, а няколко депутати открито заявиха, че не биха подкрепили Джонсън за следващ мандат начело на страната.

Група млади мъже демонстрира неодобрението си с типично британско чувство за хумор. И така - пред премиерската резиденция се появиха няколко десетки негови имитатори, които... потанцуваха.