Полицаи искат среща с Кирил Петков заради планирани реформи в МВР

https://www.24chasa.bg/novini/article/10661513 www.24chasa.bg
Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) иска среща с премира.

Най-големият полицейски синдикат - СФСМВР, изразява безпокойство заради планирана реформа в структурата на МВР. Това става ясно от позиция на федерацията, изпратена до медиите.

Тя е по повод обсъжданата идея пожарната и спешният телефон 112 да бъдат изведени в отделна структура.

Според синдиката планирането, а в отделен случай и реализацията на такова преструктуриране напомнят опитите за реформиране на министерството "на парче", на чийто "очевиден провал бяхме свидетели през последните години". Затова и от федерацията казват, че се противопоставят на подобна реформа.

От синдиката посочват, че не са уведомени за това планиране. И напомнят, че тези действия по никакъв начин не кореспондират с договореното в коалиционното споразумение за управление на страната, информира БТА.

Според ръководството на федерацията в момента се разпиляват време и усилия, които биха могли да бъдат използвани с далеч по-продуктивна цел. Освен това се генерира несигурност, напрежение и демотивация сред служителите в няколко дирекции на полицията и на следващо място се пораждат съмнения относно приложимостта на коалиционното споразумение.

От СФСМВР настояват за спешна среща с премиера, на която да обсъдят ситуацията в МВР.