Китай ще положи повече усилия за подобряване на дигиталната икономика

https://www.24chasa.bg/novini/article/10662580 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

Вчера във второто издание на органа на ККП сп. „Цюшъ“ излезе статия на генералния секретар на ЦК на ККП и председател на Китай и на Централната военна комисия Си Дзинпин, озаглавена „Непрекъснато развитие и подобряване на дигиталната икономика в Китай“, съобщава Радио Китай.

В статията китайският председател посочва, че през последните години дигиталната икономика се превръща в ключова сила за преструктуриране на глобалните ключови ресурси и икономическа структура и промяна на модела на световната конкуренция. С поглед към бъдещето трябва да се насърчи задълбоченото интегриране между дигиталната технология и реалната икономика, да се положат усилия за трансформирането на традиционните индустрии и да се създадат нови модели на производство, за непрекъснатото засилване на дигиталната икономика в страната, добави още Си Дзинпин.

В статията се посочва още, че трябва да се засили проучването на ключовите технологии в сферата, да се ускори изграждането нов тип инфраструктура, да се придвижи развитието на важните сфери в дигиталната област и активно да се участва в международното сътрудничество в дигиталната икономика.