Цацаров иска прокуратурата да провери действията му и думи на Кирил Петков

https://www.24chasa.bg/novini/article/10664321 www.24chasa.bg
Сотир Цацаров

Шефът на Антикорупционната комисия /КПКОНПИ/ Сотир Цацаров e сезирал прокуратурата с искане за извършване на проверка за неговите действия и твърденията на премиера Кирил Петков, които "навеждали на извод за извършено престъпление", отговориха от КПКОНПИ на въпрос на "24 часа" .

На 16 януари министър-председателят Кирил Петков в интервю пред Би Ти Ви заяви, че има последствия от изнесената от Сотир Цацаров класифицирана информация и случаят вероятно ще бъде предаден на прокуратурата.

На 14 януари на шефа на КПКОНПИ, който днес депозира оставката си в Народното събрание, бе връчен акт, с който му се отнема достъпа до класифицирана информация заради ненадеждност.

Ден по-рано в отговор на въпрос на "24 часа" той съобщи, че ще подаде оставка, считано  от 1 март, но преди това ще представи годишния доклад за дейността на комисията, от който ще се види реално свършеното. 

 От сигнала на Сотир Цацаров става ясно, че той е обжалвал акта за отнемане на достъпа му до класифицирана информация по реда на закона, като категорично е заявил, че "този сигнал не е свързан с процедурата по обжалване, а касае само публично заявените твърдения на г-н Петков за евентуално престъпно поведение".