Майка на три деца в кома след побой от приятеля й

https://www.24chasa.bg/novini/article/10667425 www.24chasa.bg
Дъщерята на пребитата жена Светослава Божилова Кадър: Нова тв

Майка на три деца е в кома след побой от приятеля й. Сигналът за жестоката агресия над жената е подаден в края на миналата година. До момента лекарите в „Пирогов” продължават да се борят за живота й. Близки на 42-годишната жена искат справедливост, а мъжът, нанесъл побоя, е на свобода, предава Нова тв.

Инцидентът се случва на 28 декември вечерта в Божурище. Светослава Божилова получава обаждане от майка си, която й казва, че е пребита от приятеля си.

„Прибрах се вкъщи, той беше там, намерих го и него, и мама вкъщи с малката ми сестричка. Аз го извиках да излезе навън и да си тръгне, той не искаше да си тръгне. Посегна към мен да ме удря”, разказва тя.

В злополучната вечер 42-годишната жена понесла множество удари в главата, твърдят нейни близки. На грозните сцени станала свидетел и двегодишната й дъщеря. Първоначалният преглед показва едно счупено ребро. Часове след побоя Виктория е настанена в „Пирогов” в тежко състояние, с мозъчен инфаркт.

„Към този момента знаем, че състоянието й е критично, в кома е, има оток на мозъка, сърцето й без системи не работи”, уточнява Светослава.

Виктория и 31-годишният Мариян живеели заедно от около година. По думите на близките й често се карали, а мъжът ставал агресивен.

„Нямам и до днес информация за какво са се карали, но по принцип всичките скандали са били от негова страна, от ревност. Той я ревнуваше дори някой „Здравей” да й каже. Ревнуваше я от всичко и от всеки”, казва дъщеря й.

„Виждала съм го два пъти, говорили сме с него общи приказки, но казах, че просто не ми е приятен, самата му физиономия е отблъскваща и избягвах да говорим.”

„Бяха се скарали един ден, той я беше бил, аз се прибрах вкъщи, малката плачеше, аз влезнах в кухнята и той я удари в главата и аз му казах „махай се” и той почна и мен да ме удря. Обаче аз се отскубнах и веднага тръгнах за помощ”, споделя и синът Мартин Божилов.

По думите на близките й жената е криела, че е ставала жертва на тормоз.

„Тя не искаше да подаде жалба в полицията, защото може би я беше страх”, споделят близките й.

След инцидента мъжът е задържан за 24 часа, след което е пуснат на свобода. Близките на Виктория настояват за справедливост.

„Звънял ми е по телефона, заплашвал ме е, след като се случи това вечерта, заплашва мен и приятелите ми, казва „Елате, в къщата, в която аз живея, ще ви заколим всичките”, разказва още момчето.

По случая е образувано досъдебно производство. От софийската окръжна прокуратура обясниха, че 31-годишният мъж е с чисто съдебно минало и до момента не са получавали сигнали срещу него от страна на жертвата.

По-рано днес стана ясно, че домашното насилие ще е приоритет за новото правителство. На среща между правосъдния министър Надежда Йорданова и началника на кабинета Лена Бориславова бе решено в кратки срокове да бъде определено и кой вицепремиер ще отговаря специално за домашното насилие.