Сертификатите във Франция вече задължително ваксинационни

https://www.24chasa.bg/novini/article/10667552 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Франция прие закона за задължителни ваксинационни сертификати. Те ще се изискват на редица обществени места като ресторанти, киносалони и музеи.

Сертификатът ще бъде задължителен и за междуградските влакове. Досега тези места можеха да се посещават от неваксинирани, стига да предоставят действащ отрицателен тест. Законът е основен повод за редовните протести на антиваксъри. Някои от партиите в парламента също го намират за прекалено рестриктивен. Гласуването обаче мина с мнозинство от над 150 гласа и законът ще влезе в сила. Проучванията сочат, че повечето французи го подкрепят. Във Франция ваксинираните са близо 80 процента от населението, предава Нова тв.

"Ваксинацията е лично решение. Но в крайна сметка стана необходимо всички да се имунизират, за да сложим край на кризата. И ето решението", каза 23-годишният студент Артур Надо.

"Идеално. Сега всички са съгласни. С изключение на тези, които не искат да се ваксинират, но те не ме интересуват. Ето, приеха закона. Добра работа", пък смята Каролин Буше, 90-годишна пенсионерка.