36 г. затвор за баща и син от Нареченски бани, убили зверски съдружник

https://www.24chasa.bg/novini/article/10669928 www.24chasa.bg
Севдалин и Марин Боюклиеви

Наследниците на жертвата поискаха доживотна присъда, но съдът не я даде

Общо 36 г. затвор потвърди пловдивският апелативен съд за баща и син Севдалин и Марин Боюклиеви, обвинение в убийството на своя съдружник Венцеслав Младенов.

Родителят получи 20 г. лишаване от свобода, а синът, който в началото на процеса се опита да поеме изцяло вината за кървавото престъпление - 16 г.
Окръжният съд преди това в Пловдив ги призна за виновни в извършеното на 21.03.2018 г. убийство в Нареченски бани. Смъртта за жертвата е настъпила по особено мъчителен начин, а деянието е извършено с особена жестокост.

Тялото на столичанина бе намерено в пластмасов контейнер за смет, захвърлен в реката на 4 километра от селото по посока Смолян.

Подсъдимите чрез своите защитници обжалваха присъдата. Севдалин искаше да бъде оневинен, тъй като по думите му не е участвал в убийството. В същото време синът му Марин настояваше, че деянието не е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за убития начин. Наследниците на жертвата пък поискаха за двамата доживотен затвор.
Апелативният съд обаче прие, че и двамата са участвали в убийството.
Като неоснователно е преценено искането за налагане на наказание доживотен затвор без замяна на бащата и сина.
Причината за възникване на конфликта между тримата е в породилите се съмнения от страна на съдружника Венцеслав относно коректността на подсъдимите в бизнес отношенията им. Този спор ескалирал, като в един момент столичанинът избухнал и пръв започнал да блъска Севдалин.
Решението на Апелативния съд не е окончателно и подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.