Обезвреждане на заплахи по границите на Русия и Беларус на съвместни военни маневри

https://www.24chasa.bg/novini/article/10671507 www.24chasa.bg
Зам. държавният секретар на САЩ Уенди Шърман, шефът на НАТО Йенс Столтенберг и руските зам.-министри на външните работи Александър Грушко и на отбраната Александър Фомин по време на Съвета НАТО-Русия в централата на алианса в Брюксел СНИМКА: РОЙТЕРС

Различни варианти на съвместни действия с цел обезвреждане на заплахи и стабилизиране на обстановката по границите на Русия и Беларус ще се отработват при предстоящата проверка на силите за реагиране на Съюзната държава на двете страни. Това съобщи днес на брифинг за чуждестранните военни аташета руският зам.-министър на отбраната Александър Фомин, предаде ТАСС.

Беларуско-руските маневри "Съюзна решимост-2022" ще се състоят от 10 до 20 февруари, информира военното министерство в Минск. Войските ще действат на 5 военни полигона в Беларус. Ще участват поделения от Източния военен окръг на Руската федерация, съобщи БТА.

Проявата е договорена от президентите на двете страни през декември 2021 г. По време на извънплановата проверка ще бъде направена по-специално оценка на готовността на войските да гарантират военна сигурност, уточни Александър Фомин.

Обезвреждане на заплахи по границите на Русия и Беларус на съвместни военни маневри

В Беларус започнаха да пристигат руски военни сили и техника за участие в маневрите, съобщи вчера държавната агенция БелТА.