Общинският съветник Методи Лалов напуска групата на ДБ в СОС

https://www.24chasa.bg/novini/article/10671851 www.24chasa.bg
МЕТОДИ ЛАЛОВ СНИМКА: 24 часа

Току що подадох по електронен път заявление за напускане на групата на "Демократична България" /ДБ/ в Столичния общински съвет /СОС/, съобщи общинският съветник Методи Лалов в профила си във фейсбук.

"Моят ангажимент е към гражданите, а политическите формации винаги съм разглеждал като инструмент за постигане на правова и демократична държава. Затова ще продължа да отстоявам и защитавам спазването на правилата и обществения интерес като общински съветник без принадлежност към политическа група", посочва той.

Методи Лалов беше изключен от партията "Да, България" през миналата седмица.

В заявлението за напускане, изпратено до СОС, Лалов посочва, че считано от днес, 18 януари, напуска политическата група на общинските съветници от "Демократична България" в СОС.

На 8 септември 2021 г. той е подал оставка като председател на тази група, поради различие с част от практиките на мнозинството в нея, инспирирани и подкрепяни от ръководствата на партиите в коалицията "Демократична България - обединение", пише Лалов. "Впоследствие, като реакция на несъгласието ми с недемократичното и противоуставно управление на политическа партия "Да, България", незаконосъобразно беше прекратено членството ми в партията. С оглед на това вече не съществува политическа логика и основание да продължа да бъда част от политическата група на "Демократична България - обединение" в СОС", посочва в мотивите си Методи Лалов. Той декларира, че ще продължи да осъществява функциите си на общински съветник без принадлежност към политическа формация.