Обединеният институт за ядрени изследвания откри сесия на обучителната програма INTEREST

https://www.24chasa.bg/novini/article/10673393 www.24chasa.bg
. Снимка: Ройтерс

Обединеният институт за ядрени изследвания откри поредната сесия на обучителната програма INTEREST за студенти, дипломанти и докторанти в областта на физиката, екологията и информационните технологии. Това съобщават от Българската академия на науките /БАН/.

Образователната програма International Remote Student Training (INTEREST) се организира от Обединения институт за ядрени изследвания в Дубна от октомври 2020 г., предаде БТА.

Програмата е предназначена за студенти, дипломанти и докторанти в областта на физиката, екологията и информационните технологии, включително и от България. INTEREST е целогодишна програма, която се провежда на сесии, като всяка от тях е с продължителност от четири до шест седмици. Поредната шеста сесия на програмата започва на 14 февруари 2022 г. Работният език е английски.

Повече информация за програмата и предлаганите в тази сесия курсове може да намерите на адрес: http://interest.jinr.ru. Срокът за кандидатстване за участие в сесията е 17-28 януари. Участниците трябва да се регистрират на страницата на програмата и да изберат един или няколко от предлаганите проекти.