След призната вина убиец на майка си влиза в затвора за 3 години и 4 месеца

https://www.24chasa.bg/novini/article/10681555 www.24chasa.bg

Окръжният съд във Враца днес наложи ефективно наказание от 3 години и 4 месеца лишаване от свобода на К. Д., които той ще трябва да изтърпи при първоначален общ режим. Подсъдимият бе признат за виновен в това, че на 26 декември 2020 г., в дома си във врачанско село пребил жестоко майка си.

Жената Н. Д. починала от тежките си рани на 27 януари 2021 г. в хоспис в София, вследствие на умишлено нанесена лека телесна повреда, причинена след нанасяне на удари с ръка в областта на лицето, с последващо падане и удряне на главата върху твърда повърхност.

Делото премина в едно заседание, като по искане на подсъдимия и неговата защита то се проведе по реда на съкратеното съдебно следствие, като К. Д. призна изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях. При този ред на разглеждане на делото, законът задължава съдът да намали наложеното наказание с една трета.

Първоначално наложеното наказание, определено от съда, е максималното за този вид престъпление – 5 години затвор, което след редукцията определя наложеното наказание за К. Д. да е 3 години и 4 месеца.