Митрополит Антоний освети NV Tower: най-зелената сграда в София, станала и Сграда на 2021 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/10683800 www.24chasa.bg
Проф. Николай Вълканов и съпругата му Румяна по време на освещаването от митрополит Антоний СНИМКИ: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Най-зелената сграда в София, която стана и Сграда на 2021 г., бе осветена в сряда от Западно и средноевропейския митрополит Антоний.

NV Тower носи инициалите на проф.Николай Вълканов, който е вдъхновител и инвеститор на проекта, разгърнат върху площ от 48 000 квадратни метра.

В уникалния силует са заложени формите на естествените кристали в природата като асоциация на компанията "Минстрой", чийто собственик е той - минното дело.

NV Tower бе изградена на ключовото за София кръстовище "Г.М.Димитров" и "Драган Цанков" за забележително кратко време - точно 24 месеца.

Естествена растителност вън и вътре, и покривни градини, й гарантират сертификат LEED Gold - глобално признатият символ за постигнати стандарти в зелени и устойчиви сгради. Една от целите на проекта е да създава удобства за посетители велосипедисти и пешеходци и да ги провокира да слязат от автомобилите.

Концепцията на NV Tower я прави различна от останалите офис територии. Първите 3 нива са зони с обществен достъп - медицински център, закрит басейн, фитнес, зали за йога, танци, СПА процедури, козметика, фризьорски салон, ресторанти, зали за конференции.

"Следвахме най-актуалните архитектурни тенденции - многофункционалност, обширни пространства, богато озеленени покриви и тераси и така поставихме нови качествени измерения за средата за модерния активен човек", обяснява различния подход проф. Вълканов.