Нови замесени в отвличането на млад мъж в Своге

https://www.24chasa.bg/novini/article/10686061 www.24chasa.bg
Битият Валентин СНИМКА: СТОПКАДЪР БТВ

За побоя, отвличането и изнудването на млад мъж на Нова година са виновни повече от двама души. 

До момента двама обвиняеми са задържани за постоянно в ареста, но според близките на пострадалия има и други замесени, които са на свобода, предаде bTV.

Досъдебното производство е образувано на 5 януари 2022 г. след постъпил сигнал за противозаконно лишаване от свобода на 21-годишния Валентин. На 1 януари в продължение на часове - от 4 до 13 ч той е бил държан насила в спално помещение на втория етаж на къща в Своге. Нанесени са му удари с юмруци и с метална водопроводна тръба. Нападателите са го завързали с кабел. Те се обадили на майката на Валентин и поискали пари, "за да не бъде убит синът й". Жената разполагала само със 100 лева, които предала в района на жп гарата в Своге.

Битият младеж Валентин обясни пред bTV, че е бил принуден насилствено да каже, че само двама са го били, като единият е негов приятел и се казва Петър.

"Реално ме би стопанинът на къщата Емил заедно с още двама, а син на полицай засне клипа", добави Валентин.

Според близки на задържания Петър - той под силен натиск е отишъл да вземе откуп от майката на Валентин, но не е участвал в побоя.

След като е пуснат, битият младеж заедно с майка си е подал жалба, че има още участвали в побоя. По думите му последвали заплахи от полицията.

Валентин е извикан в полицията за разпространение на наркотици. Младежът отрича да продава дрога.