НСО с мерки за сигурност за церемонията за встъпване в длъжност на президента

https://www.24chasa.bg/novini/article/10686834 www.24chasa.bg
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха клетва в парламента за втория си мандат. СНИМКИ: РУМЯНА ТОНЕВА

НСО предприема мерки за сигурността на гражданите и официалните лица по време на церемонията за встъпване в длъжност на Президента и на Вицепрезидента на Република България.

Церемонията ще е в събота, 22 януари, с начало 11:00 часа, на площад “Свети Александър Невски” в София.

За гражданите ще бъде осигурен достъп до събитието след 09:45 часа през три пункта за проверка: при улиците „Шипка“ и „Париж“, при ул. „Раковски“ и ул. „Оборище“, както и откъм южната страна на храм-паметника „Свети Александър Невски“.

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети и забранени вещества. Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, пиротехнически изделия и други. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

От 08:00 ч. до 13:00 часа се въвежда забрана за използването на безпилотни летателни средства (дронове) в зоната на мероприятието, за да се ограничат рисковете за присъстващите от нежелани инциденти, съобщават от НСО.