Започнаха номинациите за конкурса "Инвеститор на годината"

https://www.24chasa.bg/novini/article/10687632 www.24chasa.bg

Започнаха номинациите за тазгодишния конкурс "Инвеститор на годината", организиран за шестнадесети път от Българската агенция за инвестиции (БАИ).

Конкурсът цели да отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани през 2021 г. в България. Чрез „Инвеститор на годината” БАИ желае да поощри както нови проекти, реализирани „на зелено”, така и добре развиващи се бизнеси.

Проектите ще бъдат оценявани от авторитетно жури по следните критерии: инвестиция, направена през 2021 г. в България; размер на направената инвестиция; корпоративно социална отговорност – показана последователна политика и инициативи в тази сфера; създаден продукт/услуга с голяма популярност или със значителен пазарен успех с област на приложение в и извън България; брой новооткрити работни места за 2021 г.; иницииране на добри практики, свързани с преодоляването на недостига на кадри; положителен имидж, спазване на устойчиви бизнес практики и положителна перспектива за развитие; внедряване на иновативни практики, базирани на прилагането на нови технологични процеси.

Ще бъдат раздадени 5 награди статуетка „Златен бик“, изработени от скулптора Сейфетин Шекеров в следните категории:

- Инвеститор на 2021 г. (комплексна оценка);

- Инвестиция на зелено на годината;

- Инвестиция в разширяване на бизнес;

- Инвестиция в иновативен бизнес;

- Инвестиция в човешки капитал.

Почетни награди - плакети на БАИ, ще бъдат раздадени в следните категории:

- Успешен стартъп;

- Община в България с най – много инвестиции

БАИ очаква номинации за реализирани през 2021 г. инвестиционни проекти до 10 февруари 2022 г. на следния интернет адрес: http://investbg.government.bg/investor/