Канал за трафик на анаболи, доставяни от Китай, България и Полша, е бил разбит в Гърция

https://www.24chasa.bg/novini/article/10689387 www.24chasa.bg
СНИМКА: Снимка: Архив

Канал за трафик на нелегални анаболи и фармацевтични продукти е бил разбит в Гърция, съобщава гръцката държавна телевизия ЕРТ. Според информацията, анаболите са били доставяни главно от Китай, България и Полша и са били опаковани в Гърция, след което са били разпространявани в Гърция и чужбина, предаде БТА.
Клиенти на организираната група са били спортисти, треньори и собственици на спортни клубове, магазини за продажба на хранителни добавки, собственици на аптеки от Гърция и чужбина.
Иззети са 135 хиляди опаковки с анаболи на стойност над 200 хиляди евро.
В съобщение на полицията разбитият канал е наречен международен. Отбелязва се, че групата е опаковала и разпространявала продуктите си в Гърция и чужбина. Използвани са фалшиви опаковки с данните на законни производители.
Според информацията каналът е действал в Италия, Германия, Австрия, Испания, Франция, Кипър, Белгия, Великобритания, Малта, САЩ, Холандия и Люксембург.
За разследването на случая е съдействала Европейската полицейска служба (Европол).
Обиски са направени в област Атина, Солун, Патра, Ксанти, Янина и Драма.
Предполага се, че приходите от незаконната дейност надвишават 600 хиляди евро.
Групата е действала най-малко от началото на 2017 г, съобщава електронното издание на "Прото тема".
По случая са задържани трима души. Срещу тях е образувано досъдебно производство по обвинение за участие в организирана група, фалшификация, нарушаване на закона за притежание на оръжия.