Днес решават колко дни ще е ваканцията за учениците

https://www.24chasa.bg/novini/article/10691079 www.24chasa.bg
СНИМКА: Николай Литов

Колко дни ще почиват учениците между първия и втория срок ще решават днес от 13 часа министърът на образованието и науката акад. Николай Денков и социалните партньори на заседание на отрасловия съвет. Преди дни министърът обяви, че ще предложи неучебните дни да са 9 - от 29 януари до 6 февруари, и учениците да се върнат отново в клас на 7 февруари.

"Една от причините да предлагам този период е заради очакванията тогава да е върхът на настоящата вълна. Ще има два ефекта едновременно - от една страна, учителите и учениците ще могат да се възстановят след натоварването от изпитванията и оформянето на оценките, а от друга, здравната страна ще бъде облекчена”, обясни министърът.
Извънредно удължаване на зимната ваканция и тя да продължи от 28 януари до 2 февруари, а не да е само на 1 февруари. Това искане пък внесе Съюзът на работодателите в системата на народната просвета до министъра на образованието. Във фейсбук го обяви председателят на организацията Диян Стаматов, който е директор на столичното 119-о средно училище “Акад. Михаил Арнаудов”.