Пилот обърна самолета и се върна в Маями заради пътничка без маска

https://www.24chasa.bg/novini/article/10693503 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Пътничка, за която се твърди, че е отказала да носи маска, прекъсна полета на American Airlines за Лондон в сряда вечерта. Пилотът е обърнал самолета и се върнал обратно в Маями, за да може жената да бъде свалена от самолета.

Полет 38 на American Airlines, със 129 пътници и 14 членове на екипажа на борда, е бил над Атлантическия океан, когато пътничката отказала да се подчини на инструкциите на екипажа да си сложи маска и е вдигнал скандал.

Самолетът излетял от международното летище в Маями около 19:40 часа местно време. Около час по-късно, пилотът решил да обърне самолета Boeing 777 и да се върне обратно. В крайна сметка полетът бил отменен и пътниците трябвало да си купят нови билети, предава bg-voice.com.

Самолетът кацнал безопасно в Маями, но бил посрещнат от полицията. „Благодарим на нашия екипаж за техния професионализъм и се извиняваме на нашите клиенти за неудобството“, се казва в изявление на American Airlines.

Полицаите са ескортирали пътничката, но тя не е била арестувана или обвинена. Жената, чието име не се съобщава, е била предадена на служители на American Airlines.