13 пъти е осъждан единият от нападателите в пловдивско казино

https://www.24chasa.bg/novini/article/10698855 www.24chasa.bg
Задържаните Иван Тръненски и Злати Златев криеха лицата си в съда. Снимка:24plovdiv.bg

Иван Тръненски и Злати Златев отмъкнали 26 000 лева, остават в ареста

Най-тежката мярка - постоянен арест, наложи пловдивският окръжен съд на 41-годишния Иван Тръненски от Хисаря и Злати Златев на 23 г. Мярката им беше засекретена, за да не бъдат огласени интимни подробности от живота на единия от задържаните. Спрямо тях е повдигнато обвинение за грабеж в съучастие на сумата от 26 000 лева от игрална зала в ЖР "Тракия" .
Двамата са привлечени към наказателна отговорност за тежко умишлено престъпление, за което Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода, като обвиняемият Тръненски е извършил деянието при условията на опасен рецидив.
Съдът реши, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано подозрение за съпричастност към престъплението, за което двамата са привлечени към наказателна отговорност.
Според магистратите при мярка, различна от задържане под стража, съществува реална опасност всеки от двамата да извърши престъпление, като за Тръненски тази опасност се извлича и от обремененото му съдебно минало, осъждан е 13 пъти. Последното наказание лишаване от свобода е изтърпял през ноември 2020 г. За обвиняемия Златев тази опасност е изводима от активната му и интензивна помагаческа дейност, спомогнала значително за осъществяване на деянието.
Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд.