Какво стана на площада за Радев 1 - вижте приликите и разликите с днес (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10703036 www.24chasa.bg
На 22 януари 2017 г. Румен Радев прие поста от предшественика си Росен Плевнелиев. Днес Плевнелиев каза по Би Ти Ви "Желая успех на втория мандат на президента Радев, но се надявам да се поучи от дълбоките грешки, които допусна в първия мандат" и добави че не е отишъл на клетвата на Радев в Народното събрание в сряда и за него това е бил съзнателен акт. Снимки: "24 часа"

22 януари 2017 г. - церемонията по встъпване в длъжност на новоизбрания президент Румен Радев. Започва първият му мандат.

Много е интересно да видим тези снимки от площада пред катедралния храм "Св.Александър Невски" преди 5 години, за да ги сравним с видяното на церемонията днес.

Кои бяха по-знаковите лица - политически и други на церемонията, предшестваща първия мандат на Румен Радев.

Тази сутрин на церемонията липсваше лидерът на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова, която преди 5 г. откри генерала за политиката и после застана усмихната до него на площада, за да го изпрати за първия му мандат на "Дондуков" 2. Днес обаче Нинова по същото време имаше друга важна задача - тя е в НДК на конгреса на БСП, който решава дали да потвърди или отхвърли подадената от нея оставка след изборите през ноември.

По обясними причини за втория мандат на Румен Радев не дойде главният прокурор Иван Гешев. За първия тогавашният обвинител №1 Сотир Цацаров е на площада, припомнят снимките.

ГЕРБ демонстративно също не са на днешните снимки. Те напуснаха и пленарната зала в сряда след клетвата на Румен Радев пред Народното събрание.

ДПС и преди, и сега бе представено от лидера си Мустафа Карадайъ въпреки тежките думи, които си размениха през изминалата година председателят на движението и президентът.