Десислава Атанасова: Прецедент е държавата да започва годината без бюджет

https://www.24chasa.bg/novini/article/10706485 www.24chasa.bg
Снимка: БНТ

"От изминалите месец и малко виждам различно различно разбиране и различна оценка за изпълнителната власт от президента", заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ и СДС Десислава Атанасова в студиото на "Денят с Георги Любенов".

"На 23 януари България все още няма бюджет. Ако това се беше случило при управлението на Борисов, си представям президентската страна колко активна страна щеше да бъде. Това е прецедент - държавата да започне годината без бюджет. Това няма обяснение, защото сегашният министър на финансите не влиза за първи път във властта. Г-жа Лорер, която вече е в управата на здравната каса, също не влиза за първи път във властта", беше тезата на г-жа Атанасова.

"Анонсите на финансовия министър са, че през юни или юли ще бъде актуализиран все още неприетият бюджет. Освен това чуваме за нови заеми - къде са тези 8 млрд., които уж трябваше да са излишък? Кой ще ги връща, при положение, че народът обеднява, бензинът и дизелът са 2,50 лв., токът поскъпва, чува се, че лекарствата също ще поскъпнат, за да не фалират аптеките. Чух, че даже един манастир затваря, защото няма 6 хил. лв. да си плати сметката за ток…", допълни тя.