Гешев е на официално посещение в Турция, не е ясно дали ще ходи в комисията LIBE

https://www.24chasa.bg/novini/article/10707943 www.24chasa.bg
Иван Гешев

Главният прокурор Иван Гешев е на официално посещение в Турция, съобщават от държавното обвиненине. В делегацията са включени заместник-главният прокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура Десислава Пиронева и говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Официалното посещение е по покана на турския главен прокурор г-н Бекир Шахин.

Заради визитата в Турция още не е ясно дали Гешев ще успее да присъства лично на срещата на мониторинговата група към LIBE в Брюксел, анонсирана от евродепутата Елена Йончева, научи "24 часа".   

В рамките на визитата в Турция са предвидени срещи във Върховния съд и Главната прокуратура на страната. Българската делегация ще посети и новооткритата сграда на Главната прокуратура в Анкара.

Основен акцент в разговорите между ръководствата на прокуратурите на двете съседни страни ще бъде продължаване на отличното сътрудничество по наказателноправни въпроси, сферата на антитероризма, както и противодействието срещу трансграничната организирана престъпност и борбата с нелегалната миграция.

Визитата е продължение на активния диалог между прокуратурите на Република България и Република Турция, намерил израз в създаването на Балканския форум на главните прокурори.