Киев увери, че "ще разбива"всички проруски структури в Украйна

https://www.24chasa.bg/novini/article/10708764 www.24chasa.bg
Евгений Мураев СНИМКА: Снимка: Архив

Украйна заяви днес, че "ще продължи да разбива" всички проруски групировки, след като Лондон обвини Москва, че се стреми да установи проруски лидер в Киев, предаде Франс прес, цитирана от БТА.
"Държавата ни ще продължи политиката си да разбива всички олигархически и политически структури, способни да работят за дестабилизация на Украйна или съучастници на (руските) окупатори", заяви Михайло Подоляк, съветник на шефа на президентската администрация в Киев, в писмен коментар, изпратен до АФП.
Името на бившия депутат Евгений Мураев, сочен от Лондон като потенциален кандидат за ръководител, когото Москва иска да постави в Киев, "не изненадва", пише служителят.
"Правителствата на нашите партньори започнаха да назовават нещата с имената им и да излагат на показ "приятели на Русия", изразява задоволство Подоляк, припомняйки скорошно решение на Вашингтон да наложи санкции на четирима украинци, включително двама действащи депутати, обвинени, че работят с руските тайни служби.
"Британските данни допълват" списъка с видни личности, "подбрани" от Кремъл с цел "да се опитват да прокарват руските интереси", допълва той.