Младият архитект Мирянов бе положен като иподякон в "Света Неделя" (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10710407 www.24chasa.bg
Пламен Мирянов бе положен като иподякон и участва в тържествената литургия в храма “Света Неделя” на имения ден на патриарх Неофит. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

Пламен Мирянов, един от номинираните за достоен българин, бе положен като иподякон и участва в тържествената литургия в храма “Света Неделя” на имения ден на патриарх Неофит.

Младият архитект и неговата фондация “Нашият дом е България” съхраняват християнските ценности, културата, традициите и историята на страната ни.

“Много е важно да бъдем добри в този враждебен свят. Наскоро започнах да раздавам една малка книжка с цитати за доброто. Цитати от Библията, написани в джобно издание. Давам на хората на бензиностанции например. Тази книжка прилича на хлебче и всъщност е духовно хлебче, което зарежда хората с добри емоции. Всички, които живеем в християнската вяра, е добре да говорим за доброто”, разказва пред “24 часа” Пламен Мирянов.

Архитектът записа магистратура в Богословския факултет към Софийския университет, което е естествено продължение на интереса му към религията. Фондация “Нашият дом е България” ще завърши ремонта в църквата до Роженския манастир, а сред кампаниите му е и изграждане на църква “Пресвета Троица” до Мелник, която е строена през IX-X век. Мирянов ще помага за събирането на средства за възстановяването ѝ, за което има проект на културното министерство.

Друга идея на Пламен Мирянов е изграждането на огромен кръст над София, както и пътека с цитати от Библията.