В три дни транспортният министър се среща с колегите си от Северна Македония, Турция и Румъния

https://www.24chasa.bg/novini/article/10715508 www.24chasa.bg
Николай Събев

Обсъждат по-бързо придвижване на пътниции товари на запад, юг и север

Подобряването на трансграничния трафик, като един от основните приоритети на правителството, е водеща тема на предстоящите през тази седмица срещи на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев с ресорните му колеги от Северна Македония, Турция и Румъния. Целта е по-бързо придвижване на пътници и товари на запад, юг и север, съобщават от министерството на транспорта.

Първата среща е с министъра на транспорта и комуникациите на Северна Македония Благой Бочварски на 25 януари. Тя е в рамките на съвместното заседание на правителствата на двете държави в София.

На 27 януари 2022 г. в Свиленград ще бъдат обсъдени мерки за подобряване на пътния трафик между България и Турция, в частност граничните пунктове при Капитан Андреево-Капъкуле и Лесово-Хамзабейли.

Ускореното придвижване на хора и товари ще бъде тема и на срещата със заместник министър-председателя и министър на транспорта и инфраструктурата на Румъния Сорин Михай Гриндяну на 28 януари 2022 г. в Русе. Ще бъдат обсъдени възможностите за подобряване на свързаността между двете държави.