До три дни депутат ще поеме тотото

https://www.24chasa.bg/novini/article/10717759 www.24chasa.bg
Александър Тодоров

Александър Тодоров от ИТН е предложен за нов директор

Депутатът от партия “Има такъв народ” Александър Тодоров ще управлява тотото, става ясно от внесени документи в Търговския регистър.

Досегашният изпълнителен директор Любомир Петров и членовете на управителния съвет Гошо Гинчев и Христо Йовов са освободени със заповед на министъра на спорта Радостин Василев от 21 януари.

На тяхно място са назначени Георгий Султанов, Росен Иванов и Александър Тодоров, а за вписването им се изчаква тридневен срок.

Георгий Султанов е съименник с предложения за културен министър от “Има такъв народ” Георги Султанов, внук на Петър Слабаков. Ден по-рано това съвпадение подведе доста медии да нарочат тенора от Пловдивската опера за новия член на ръководството на тотализатора.

Името на 32-годишния Георгий Султанов се среща в една фирма - пловдивската “Изгрев-2008”. Той е бил собственик за кратко - от юли 2016 до март 2017 г., след което не участва в дружеството, което се занимава с недвижими имоти и платени паркинги.

Нов изпълнителен директор на тотото ще е депутатът Александър Тодоров, който също е на 32 г. Роден е в Хасково, но не е живял там. Вероятно затова в града не го познават, включително и съпартийците му в местната структура на ИТН.

Той бе избран за народен представител през април 2021 г. Това стана, след като Юлия Чортленева - координатор на ИТН в Кърджали, се отказа и той влезе на нейно място. Тя бе на 3-о място в листата в Плевен, а Тодоров - на 4-о. Любопитен факт е, че водач на плевенската листа на ИТН е Радостин Василев, който по-късно бе избран за министър на младежта и спорта в правителството на Кирил Петков. Именно това министерство е принципал на тотото, уволнява и назначава шефовете му.

Справка в Търговския регистър показва, че депутатът от ИТН Александър Тодоров е имал участия в 3 фирми. Едната е бившият приватизационен фонд “Северкооп - Гъмза Холдинг”. Другите две са “Толекс Консултинг”, която се занимава с посредничество, и “Долче Фелини” с предмет на дейност търговия, посредничество, туризъм, строителна дейност и др.

И трите фирми са регистрирани през 2016 г. в София. Към настоящия момент Тодоров няма участие в тях.