Деветокласници спипаха 21-годишен, ограбил възрастна жена в Сливенско

https://www.24chasa.bg/novini/article/10718104 www.24chasa.bg

Сливенската полиция задържа извършител на грабеж, предотвратен от петима деветокласници. Това съобщиха за БТА от ОД на МВР. Той е направил самопризнания, посочиха от полицията в Сливен.

Задържаният е на 21 години от село Тополчане и арестуването му е било днес преди обяд. Задържането му се е забавило, защото е имало противоречиви свидетелски показания. Жертвата на грабежа не е подала сигнал в полицията, като това също е възпрепятствало издирването.

Както БТА съобщи, грабежът е станал след 17:30 часа в следобеда на 20 януари. Потърпевшата Маша Генчева съобщи за престъплението в социалните мрежи. Престъплението е извършено в близост до Драматичния театър и Митрополията в Сливен. Деветокласниците от природо-математическата гимназия са видели възрастната жена, която викала за помощ и бягащия с чантата й крадец. Втурнали след него и след кратко преследване, той хвърлил чантата. Две от децата го последвали, но той избягал, качвайки се в кола, която вероятно го е чакала. Другите трима се върнали при нея и й върнали чантата.

Задържаният си е признал за извършеното деяние, каза пред репортер на БТА говорителят на полицията Първолета Мандинска. По първоначални данни, той е обяснил, че извършил грабежа, защото имал нужда от пари, след като загубил голяма сума в игрална зала.

От полицията изразиха адмирации към доблестната постъпка на учениците, но отбелязват, че не е желателно да се тръгва по този начин към действия на преследване и задържане, защото не се знае каква е ответната реакция на човек, извършил престъпление.

След като жената днес е подала жалба, от полицията са започнали работа по досъдебно производство.