Консулът ни в Германия: Стрелбата в университета може да е била насочена към конкретно лице

https://www.24chasa.bg/novini/article/10719329 www.24chasa.bg
Драгомир Димитров Снимка: Архив 24 часа

Няма пострадали българи при стрелбата в кампуса в университета в Хайделберг. Това каза генералният ни консул в Мюнхен - Драгомир Димитров пред Би Ти Ви.

Tрима души бяха ранени и един почина след стрелба в университета в германския град Хайделберг вчера. Стрелецът също е загинал.

Наша сънародничка – студентка в университета, стана свидетел на стрелбата. По думите на консула тя е добре, но е в шок.

„В Германия има добре разработени мерки за такива случаи, предложена ѝ е работа с психолог, както и на останалите 30 студенти, които са присъствали там“, обясни Драгомир Димитров. По думите му според германските власти в случая е имало стрелба на сляпо в силен пристъп на гняв.

„Възможно е изстрелите да са били насочени и към конкретно лице в залата. Има публикации за изпратено съобщение от извършителя до баща му преди стрелбата“, каза още консулът.

"Вероятно стрелецът е бил студент в университета и то по биологични науки, защото залата се е използвала като семинарна по органична химия", отбеляза той.

"Вчера университетът беше затворен, българските студенти там са 160 – разговарях с тях, всички са учудени", посочи Димитров.