Уволнената шефка на "Автомагистрали": Не съм феята на ин хаус процедурите

https://www.24chasa.bg/novini/article/10719386 www.24chasa.bg
Десислава Христова

Не съм феята на ин хаус процедурите. Това заяви уволнената шефка на "Автомагистрали" Десислава Христова пред Нова тв по повод твърдения на транспортния министър Гроздан Караджов, че системата за ин хаус е създадена по нейна докладна.

Чудя се дали да се лаская, че едва ли не излязох мозъка на задкулисието. Нито един лев не е излязъл по мое време, нито един договор не е подписван. Моят подпис го няма на нито един отговор и за нито една раздадена стотинка, заяви Христова.

Още в първите дни, след като той стана министър, беше сигнализиран от едно лице. Още на 23 декември имахме среща и повече от час коментирахме проблемите на ин хауса и какви стъпки сме извървяли дотук. Проблемът не е в договора, а в постфактум във всички следващи процедури, които са предприети, в реализацията на ин хауса.

Вероятно е подготвяна почвата, но без мое участие, обясни Христова. Тя обаче призна, че като член на съвета на директорите е подписала сключения договор за ин хаус до Велико Търново.

Тази докладна беше издирвана с кучета, лично аз я пратих сканирана на двамата ресорни зам.-министри. И на следващия ден лично Явор Пенчев ми каза по телефона: Тук няма нищо. Тук няма ин хаус или схеми, а нормални неща за една фирма, каза Христова и показа докладната.

Запитана дали ГДБОП я разследва, Христова отговори: Не мисля, че ме разследва, никой не ми се е обадил. Нека ме разследва.

За тази фирма бях основният двигател да се разкрият нещата какво се случва, каза още Христова.