ВМРО с демонстрация пред "Бояна", искат среща с Кирил Петков и Димитър Ковачевски

https://www.24chasa.bg/novini/article/10719391 www.24chasa.bg
Младежите на ВМРО посрещнаха министрите на Северна Македония с плакати "Права за македонските българи" и "Долу ръцете от българските история, минало и памет" СНИМКИ: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Младежкият комитет на ВМРО се събра на мирна демонстрация пред резиденция „Бояна“ преди съвместното заседание на правителствата на България и Северна Македония.

Те настояват за среща с българския премиер Кирил Петков и с македонския му колега Димитър Ковачевски. Искането е отправено в писмо, адресирано до двамата премиери.

„Говорим си за самолетни линии, а не за истинските проблеми – правата на българите в Македония, проблемите с нашите език, история и култура“, коментира Александър Сиди от ВМРО пред Би Ти Ви.

„Ако може да се проведе среща още днес, за да заявим позицията на ВМРО и на над 70% от българските граждани, че отстъпки по темата Македония означават само едно – сваляне на това правителство“, добави той.

Пред две седмици представители на ВМРО се събраха на демонстрация и пред президентството по време на Консултативния съвет за национална сигурност.