Криминален психолог: Насилието в мола няма да е последния епизод за съжаление (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10720110 www.24chasa.bg

Проблемът е системен по повод поредния случай на насилие между ученици, който беше в столичен мол. Това мнение изрази в студиото на БНТ криминалният психолог Калин Гайдаров.

Вчера писахме за агресията между две ученички, които се сбиха на терасата на мол в София. Повече за случая - чети ТУК.

"Проблемът е системен, като отделни епизоди и ние регистрираме факта, в никакъв случай не трябва само да коментираме, трябва да се направят неща, които са много сериозни. Въпросът е не да бъдем критични, а да бъдем реалистични, това за съжаление няма да бъде последния епизод", обясни той.

"За случая е уведомен директорът на "Социално подпомагане" и отделите за Закрила на детето, ние от своя страна проконтролираме цялата ситуация от самото начало, и вероятно по случая ще се сформира и координационният механизъм за насилие", заяви Елеонора Лилова, председател на Държавната агенция за закрила на детето.

"Напоследък имаме достатъчно примери, че обществото ни става все по-чувствително към темата за насилие над деца, все повече граждани ни сигнализират на телефонната линия 116, тя работи безплатно и анонимно на територията на цялата страна", допълни Лилова.

Тя алармира, че трета година няма национална програма за закрила на детето, стратегическа визия и обществено съгласие върху политиката за детето.