Байдън нарече „кучи син” журналист заради неудобен въпрос (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10721436 www.24chasa.bg

Президентът на САЩ Джо Байдън нарече кореспондентът на Fox News „кучи син“ при опит журналистът да го пита за инфлацията в страната. Инцидентът стана на среща на държавния глава с неговите икономически съветници в Белия дом.

Байдън не е знаел, че микрофонът му работи в този момент, уточни БГНЕС.

Преди срещата със съветниците му, журналистите питаха Байдън за ситуацията около Украйна. В отговор президентът възнегодува защо го питат за Русия и Украйна, а не за намаляването на цените в страната - тема, която трябваше да бъде обсъдена на срещата със съветниците. Тогава кореспондентът на Fox News Питър Доуси попита американския лидер: „Ще отговаряте ли на въпроси за инфлацията? Смятате ли, че инфлацията е политическа отговорност на междинните избори, които трябва да се проведат в края на тази година?"

След този въпрос започна традиционното извеждане на медиите от залата за срещи. „Това е по-ценно. Каква инфлация. Какъв глупав кучи син“, саркастично отвърна Байдън, вероятно мислейки, че микрофонът му е изключен. Белият дом все още не е коментирал инцидента.

По-късно Байдън лично се обадил на журналиста, за да обясни ситуацията. Президентът се оправдал, че забележката му "не е нещо лично", като насърчи журналиста да продължи да задава въпроси, различни от тези на колегите му.

Доуси е известен журналист от Fox News, - канал, популярен сред консерваторите. Той често задава на президента и неговия прессекретар Джен Псаки неудобни въпроси.

Байдън обмисля разполагане на хиляди войници в Източна Европа и Балтийския регион

Инфлацията в САЩ миналата година достигна рекордно ниво от почти 40 години насам.