В Сърбия бе създадена нова лява партия, като комунистическата смени името си

https://www.24chasa.bg/novini/article/10722296 www.24chasa.bg
Очакванията са новата партия да окаже сериозно влияние върху политическия живот в Белград. СНИМКА: Pixabay

Бившият депутат и председател на Изпълнителния съвет на Демократическата партия Радослав Милоичич Кена бе избран за председател на Сръбската левица, нова партия, която ще участва в парламентарните избори през април в Сърбия, съобщи Танюг, цитирана от БТА.

Комунистическата партия, чийто председател бе внукът на Тито Йошка Броз, смени името си на конгреса, състоял се миналия уикенд, на Сръбска левица, а за председател бе предложен и избран Милоичич, допълва вестник "Блиц".
Идеята е да привлечем колкото може повече млади хора, ново поколение политици, за което настоявам отдавна, и да участваме в изборите след два месеца, каза Милоичич за "Блиц".

Новата партия ще участва във всички избори, но още не е решено в какъв формат, допълни той. Не е известно и ще издигне ли свой кандидат за президент на Сърбия, или ще подкрепи някой от другите кандидати.

Сръбската левица ще разговаря с всички политически организации, които са против управляващата Сръбска прогресивна партия. Целта е да се създаде сериозна политическа организация, каквато в момента не съществува в цялата опозиция и която ще даде своя принос за сваляне на управляващите, допълни Милоичич.