Стефан Янев към Херо Мустафа: Ценим подкрепата на САЩ за модернизация на армията ни

https://www.24chasa.bg/novini/article/10723406 www.24chasa.bg
Херо Мустафа и министър Стефан Янев СНИМКА: ФЕЙСБУК

"В рамките на установеното интензивно сътрудничество между Министерството на отбраната и Посолството на САЩ на 24 януари т.г. проведох среща с извънредния и пълномощен посланик на САЩ в Р България, Н.Пр. г-жа Херо Мустафа. В срещата участва и началникът на отбраната, адмирал Емил Ефтимов.

По време на разговора обсъдихме теми, свързани със стратегическото партньорство между двете страни, развитието на проектите за модернизация на българските въоръжени сили, както и средата на сигурност в региона". Това написа във фейсбук министърът на отбраната Стефан Янев.

Той споделил, че българската страна високо цени подкрепата на САЩ за модернизацията на българските въоръжени сили. Изразил надежда, че двете страни ще продължат да развиват и надграждат своето сътрудничество в тази насока.

"Подчертах, че усилията ми ще са фокусирани върху придобиването на нови способности за Българската армия. Основен приоритет ще бъде реализацията на проекта за придобиване на нова бронирана машина за Сухопътните войски.

Посланик Мустафа, на свой ред, отбеляза готовността на американската страна да продължи да оказва съдействие и подкрепа за реализиране на съвместните инициативи в сферата на отбранителното сътрудничество, отчитайки българските потребности", пише още в поста си министърът на отбраната.