Министърът на отбраната се срещна и с посланика на Аржентина Алфредо Атанасоф

https://www.24chasa.bg/novini/article/10723629 www.24chasa.bg

Развитие на двустранното сътрудничество в областта на отбраната са обсъдили министърът на отбраната Стефан Янев и извънредният и пълномощен посланик на Аржентина Алфредо Атанасоф на среща в Министерството на отбраната, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

"България и Аржентина като две демократични страни, макар и географски раздалечени, имат традиционно добри и приятелски взаимоотношения в редица сфери и споделят общи ценности по отношение на сигурността", е отбелязал Стефан Янев. Той е посочи, че подписаният през 2016 година Меморандум за разбирателство между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на отбраната на Република Аржентина е добра основа за задълбочаване на взаимоотношенията в сферата на отбраната и по-специално военното обучение, военната медицина, както и научно-изследователската дейност, включително в изследването на Антарктика.
По предложение на аржентинската страна са обсъдени перспективите за развитие на военнотехническото сътрудничество и бяха набелязани стъпки за неговата реализация, допълват от военното министерство.