Министър Гьоков: България спазва международните стандарти за бежанците

https://www.24chasa.bg/novini/article/10725166 www.24chasa.bg
Социалният министър Георги Гьоков СНИМКА: Йордан Симеонов

"България изпълнява установените стандарти към търсещите закрила, съгласно параметрите на международното хуманитарно право и международното право в областта на правата на човека". Това е казал министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков по време на среща с представителя на Върховния комисариат на ООН за бежанците /ВКБООН/ за страната ни Нарасимха Рао Нилагири Лакшми, съобщиха от пресцентъра на социалното министерство.

Двамата са дали висока оценка на сътрудничество между България и ВКБООН и са изразили надежда за продължаване на партньорството за ефективно управление на миграционните процеси и за интеграция на хората, които търсят международна закрила у нас.

"Върховният комисариат на ООН за бежанците винаги е бил важен партньор на България по въпросите на бежанците и Министерството на труда и социалната политика е сред институциите, които винаги са откликвали, съобразно своите компетенции, на възможностите за сътрудничество", е подчертал министър Гьоков. "Имаме воля и желание за прилагане на добрата нормативна уредба и полагаме усилия за постигането на успех в социализирането на бежанците в България", е добавил той.