Македонският премиер Ковачевски се срещна с Бойко Борисов (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10725563 www.24chasa.bg

Проблемът е в езика на омразата, решете първо този проблем, посъветва Борисов

"Непоискан съвет, но не отлагайте ключова и единствено спираща ви тема за най-накрая, което беше наша грешка. Езикът на омразата и важните въпроси по историята трябва да ги хванете, "бика за рогата", и да ги решите веднага. От нас като опозиция, толкова ви обичаме, толкова искаме да сте в ЕС. Каквото се изисква ще го направим, но важното го решете веднага"

Това заяви председателя на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов пред премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски. Двамата се срещнаха в централата на ГЕРБ, а Борисов пожела успех на северномакедонския премиер в присъединяването на съседката ни в съюза.

"Много пъти сме почвали с инфраструктурните проекти. И преди 30 г. Даже има тунел при Кюстендил, стои до ден днешен. Сега е моментът да се ползва енергията и устремът. За разлика от нас, сегашните управляващи имат конструктивна опозиция", добави Борисов. Той призова за компромиси и двете държави. 

По думите му ако той бил министър-председател нямало да спира филма "Само защото бяха българи" по БНТ. "Щях да те поканя да го гледаме заедно и да покажем, че тогавашните управляващи са направили много неща, така че да не се харесваме и да покажем на обществата колко е важно да загърбим тези срамни части", каза Борисов.

По-рано днес в социалните мрежи се разрази дискусия около внезапна промяна в програмата на националната телевизия, заради която отпаднал документалния филм с кадри за избиването на Българи по времето на югославския режим в съседката ни.

"Последните дни имахме конструктивни срещи с българските власти, които показаха приятелски дух", каза северномакедонския премиер Ковачевски и пожела за бъдеще, в което България и Северна Македония заедно да се борят за европроекти, с които да подобрят целия регион.