Рецидивист с над 20 присъди е задържан за поредица кражби в Свищовско

https://www.24chasa.bg/novini/article/10729477 www.24chasa.bg

 Многократно осъждан крадец е арестуван за нови 3 посегателства в Свищовско, съобщи полицията.
На 05.01.2022г. в РУ Свищов е получен сигнал за извършена кражба на 300 лева от незаключено помещение на къща в с. Козловец. По случая е заведена преписка за престъпление по чл. 194, ал. 1 от НК. След съвместната работа на служителите от Участък Овча могила и РУ Полски Тръмбеш, като извършител е установен 44-годишен мъж от с. Раданово, осъждан и излежавал присъди за кражби, грабеж и измама. 

В хода на проведените допълнителни опреративно-издирвателни мероприятия е установено, че мъжът е съпричастен и към извършена на 27.03.2021г. взломна кражба на 1240 лева от дом в с. Българско сливово. Извършителят прави пълни самопризнания и описва подробно механизма на извършването.

Същият апаш е признал и, че е плячкосвал и в гараж в Павликени. На 11.12.2021г. чрез взломяване на входна врата е проникнал в гаражна клетка, от където е извършил кражба на електрически трион и други инструменти.  Инкриминираните вещи са установени и са върнати на собственика. Мъжът има над двадесет присъди, в по-голямата си част за престъпления против собствеността.
Материалите по преписката са подготвени за доклад в компетентната прокуратура с мнение за образуване на досъдебно производство по чл. 195, ал. 1 от НК.