Общински съветници чакат ясно отговори за бъдещето на комплекса "Марица изток"

https://www.24chasa.bg/novini/article/10731627 www.24chasa.bg
Общински съветници от ГЕРБ говорят пред журналисти в Стара Загора. Снимка: ГЕРБ

Общинските съветници от ГЕРБ в Стара Загора искат ясни отговори от управляващите за бъдещето на комплекса "Марица изток". Това стана ясно, след като днес арх. Мартин Паскалев, Дарин Петков и Стефан Духтев, общински съветници от ГЕРБ – Стара Загора, представиха на пресконференция предложения, които ще бъдат обсъдени на заседанието на местния парламент на 27 януари, както и важни теми за региона.

"С обръщение към Министерски съвет за даване на ясни отговори относно планирания завод за изгаряне на отпадъци в Източномаришкия басейн, предложено от общинските съветници от ГЕРБ – Стара Загора, отворихме дебат по темата. Решения от такъв характер трябва да се вземат с наше знание и участие“ – заяви арх. Паскалев. Той подчерта, че инсталациите са бъдещето за справяне с проблема с отпадъците, но не и за сметка на комплекса „Марица изток“. Групата на ГЕРБ в общинския съвет в Стара Загора ще организира през следващата седмица кръгла маса, на която ще бъдат поканени техни колеги от общините, които попадат в засегнатите райони. Ще излезем с конкретна позиция и ще настояваме за среща с министъра на енергетиката, за да получим отговори за бъдещето на минно-енергийния комплекс – каза още арх. Паскалев, който е председател на Постоянната комисия по териториално и селищно развитие и транспорт.

Той уточни, че обръщението към Министерския съвет ще бъде гласувано на предстоящото заседание на общинския съвет. Съветникът припомни, че местният парламент вече е приел декларация за максимално удължаване на работата на комплекса.