Немска компания заяви намерение за сериозна инвестиция в Стара Загора

https://www.24chasa.bg/novini/article/10731737 www.24chasa.bg
Експерти оглеждат мястото, където може да бъде построен новият немски завод в Стара Загора. Снимка: Община Стара Загора

Немска компания за производство на електронни компоненти заяви интерес за реализиране на мащабна инвестиция в Стара Загора, обявиха от пресцентъра на общината. Зам.-кметът Йордан Николов, главният архитект Виктория Грозева и изпълнителният директор на индустриална зона "Загоре" Радослав Танев проведоха първа работна среща с главния изпълнителен директор на немската компания, като участие в нея взеха и консулът по икономическите въпроси на България в Германия Стефан Йонков и търговския директор на международна група за суровини за България Ивайло Йовчев.

Плановете за потенциално навлизане в Стара Загора предвиждат инвестиция Клас А и разкриване на 150-200 работни места в първите три години, като фирмената политика предполага наемането на местна работна ръка с добри езикови познания и квалифицирани кадри с технически умения.

„При посещението бяха представени възможностите, които предлага Стара Загора за развитие на компанията- добър бизнес климат, млади и образовани специалисти, както и ефективна местна подкрепа“, сподели началникът на отдел "Инвестиции" в местната администрация Росица Райкова.

Тя допълни, че от думите на представителите на немския гигант става ясно, че компанията извършва и редица научноизследователски операции и в момента разработва разширяване в Източна Европа. Потенциалният инвеститор има заводи в над 10 страни на три континента.