Водният холдинг ще има вече изпълнителен директор

https://www.24chasa.bg/novini/article/10731912 www.24chasa.bg
Сградата на централното управление на "Български ВиК Холдинг" на улица "Париж" 11А в столицата. СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

„Български ВиК Холдинг“ ЕАД ще има изпълнителен директор вместо изпълнителен член на Съвета на директорите. Постът ще бъде зает от Кънчо Кънчев, който досега бе изпълнителен член на борда, личи от документите, изпратени вчера за вписване в Търговския регистър. Документите все още се обработват и вписването не е направено, установи „24 часа“.

Промяната е наредена от принципала на дружеството – вицпремиерът Гроздан Караджов, с негова заповед от 18 януари. Тогава той промени устава на дружеството и премахна досегашния надзорен съвет, а съветът на директорите от три- стана петчленен. В него вече влизат Ася Стоянова, Ивайло Ванков, Кънчо Кънчев, Борислав Попов и Цветелина Василева. На свое заседание вчера те са избрали за изпълнителен директор Кънчо Кънчев. За председател на борда е избрана Ася Стоянова, а за зам.-председател – Ивайло Ванков, личи от внесените документи. Заседанието е било присъствено и всички са гласували за промените.

Мениджърският договор, който ще бъде сключен с Кънчо Кънчев, е 5-годишен, каквито са и договорите на членовете на съвета на директорите. Възнагражденията им тепърва ще се определят по Правилника за прилагане на закона за публичните предприятия и контрол, т.е. ще трябва да бъдат публикувани на сайта на дружеството, което не бе направено досега.