2 години без Коби Брайънт (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10735624 www.24chasa.bg

Изминаха 2 години от смъртта на великия баскетболист Коби Брайънт. Той беше изключително популярен не само в САЩ, а и в Китай, Испания, Италия, Индия, Австралия.

Самолетна катастрофа по-миналия януари отне живота му на 41-годишна възраст. 

"Молихме те да се бориш, а ти ни даде сърцето си и ни показа как да побеждаваме. Остави своя отпечатък. В "Лейкърс" никога повече няма да се играе нито с 8-и, нито 24-и номер на фланелката", заяви собственикът на тима Джини Бъс на 19 декември 2017 г., когато отборът отмени и двете фланелки.

Коби се оттегли от света на баскетбола на 13 април 2016 г., когато бе на 37-годишна възраст.

На 26 януари 2020 г. хеликоптер с Брайънт, 13-годишната му дъщеря Джана и още седем души се разби в Калабасас, САЩ, при силна мъгла. Всички на борда загинаха.

Съпругата на баскетболната звезда заведе съдебен иск заради разпространение на снимки от мястото на катастрофата от заместниците на шерифа на окръг Лос Анджелис и пожарникари през мобилните си телефони, пише Marca.

Ако не бъде постигнато споразумение, федералният процес ще започне на 22 февруари.

Според адвокатите на Брайънт снимките на телата на Коби и Джана са били споделени между 28 устройства от шерифския отдел на окръг Лос Анджелис и други, принадлежащи на дузина пожарникари.

"Той е повече от баскетболист. Човек, който вдъхнови милиони, не само тук в този щат, не само в Съединените щати, но и по целия свят. Всички го обичаха. За мен денят, в който загина, беше ужасен“, сподели Джери Уест, бившият генерален мениджър на Лос Анджелис Лейкърс, който е отговорен за привличането на Коби Брайънт в отбора.