Министърът на отбраната Стефан Янев обсъди въпроси с посланика на Италия

https://www.24chasa.bg/novini/article/10743166 www.24chasa.bg
СТЕФАН ЯНЕВ СНИМКА: Румяна Тонева

Министърът на отбраната Стефан Янев и извънредният и пълномощен посланик на Италия Н. Пр. Джузепина Дзара са обсъдили възможностите за развитие на двустранните отношения в областта на отбраната, съобщиха от пресцентъра на военното министерство. Коментирани са перспективите за развитие на военно-техническото сътрудничество и конкретни стъпки и посоки на взаимодействие, предаде БТА.

Стефан Янев и Джузепина Дзара са дискутирали също актуални теми и въпроси, свързани с предизвикателствата пред сигурността в региона. Обсъдено е и изявлението на правителството на Република България от вчера, като и двете страни категорично подкрепиха единството на НАТО и усилията за укрепване на сигурността на Източния фланг на Алианса, се посочва в съобщението. Подчертано е, че заедно с дипломатическите усилия България, като отговорен член на НАТО, има своя визия за конкретните измерения за приноса си към Алианса в региона.

Министър Янев е изтъкнал ключовото значение на реализирането на проектите за модернизация и е откроил два приоритета на ръководството на МО в това отношение - модернизиране на българските въоръжените сили като цяло и полагане на усилия, насочени към стартиране на проекта на Сухопътните войски за придобиване на основна бойна техника за изграждане на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада.