Вицепрезидентът Йотова и зам.-председателят на НС Мирослав Иванов отправиха поздрави по повод Китайската нова година

https://www.24chasa.bg/novini/article/10746212 www.24chasa.bg
Вчера китайската мисия в България организира онлайн честване на годината на Тигъра. СНИМКА: Радио Китай

Вицепрезидентът г-жа Илияна Йотова и заместник-председателят на Народното събрание Мирослав Иванов отправиха пожелания до посолството на Китайската народна република в България по повод Пролетния празник, в които изразяват надежда 2022 г. да донесе нови възможности за сътрудничество между Пекин и София, съобщи Радио Китай.

Вчера китайската мисия в България организира онлайн честване на годината на Тигъра.

В поздравителния си адрес вицепрезидентът Йотова пише: „Във времена на трудности, всички ние имаме нужда от сила и мъдрост, протегната ръка и задълбочен диалог по важните за целия свят въпроси. Вярвам, че новата година ще донесе възможности за сътрудничество между България и Китай, между нашите два народа, които се радват на дългогодишно приятелство“.

Във видео приветствието си г-н Мирослав Иванов заяви, че пандемията от COVID-19 е създала огромни предизвикателства и оказва негативно влияние върху бизнес и културните връзки между България и Китай. „Вярвам, че добрите традиции в българо-китайските отношения ще ни помогнат да преодолеем неблагоприятните фактори заедно и да изградим по-добро бъдеще за нашите два народа“, посочи той.

Посланик Дун Сяодзюн каза, че през 2021 г. отношенията между България и Китай са продължили да се задълбочават и развиват. „Китайското посолство ще работи заедно с приятелите ни от всички обществени кръгове, за да изпълни и приложи на практика договореностите между Китай и България, и ще продължи да допринася за задълбочаване на двустранното прагматично сътрудничество“, посочи той.