Убитият в Първомай загубил 3 л кръв, нападателят остава в ареста

https://www.24chasa.bg/novini/article/10748411 www.24chasa.bg
Васко Колев остава в ареста.

Убитият с нож в Първомай Димитър Митев, на 33 г., не е имал шанс да оцелее, защото е загубил 3 литра кръв. Това стана ясно по време на заседанието в Пловдивския окръжен съд, който остави нападателя Васко Колев в ареста.

Колев и Митев често си пиели заедно. Събрали се с още няколко души на купон в дома на 50-годишния Васко Колев в първомайския квартал "Любеново" и на 24 януари т. г. В един момент се скарали, Колев взел кухненски нож с червена дръжка и пробол няколко пъти Митев в корема. Митев се опитал да окаже съпротива, защото по ръцете му има защитни рани, после побягнал в посока към Първомай. Нападателят го последвал, настигнал го и Митев паднал на тротоара. В това друг от гостите на Митев, който си бил тръгнал след разправията, минал с колата си покрая тях и видял лежащия на земята мъж. "Край ме в болницата, умирам!", казал Митев. Колев помогнал на другия мъж да качат ранения в кола и по пътя викал на шофьора: "Карай по-бързо!" Лекарите обаче не успели да помогнат на Митев, защото вече бил загубил много кръв.

"Не ща да съм задържан, защото имам бебе, внуче ми е. То заради това бебе стана цялата работа, ама няма да правя повече такива неща, не съм толкова опасен", обърна се към съда Васко Колев, който е осъждан 9 пъти досега. Не навлезе обаче в подробности как точно са се скарали заради бебето.
Адвокатката му Зорница Тодорова настоя клиентът й да бъде пуснат под домашен арест, но съдия Весела Евстатиева постанови "задържане под стража". Защитата на Васко Колев вероятно няма да обжалва.