КМГ излъчи специалната програма „Чуждестранни парламентаристи приветстват Зимните олимпийски игри“

https://www.24chasa.bg/novini/article/10753202 www.24chasa.bg

Като част от първия глобален форум за медийни иновации на Китайската медийна група (КМГ), специалната програма на CGTN към КМГ „Чуждестранни парламентаристи приветстват Зимните олимпийски игри“ бе излъчена днес.

Повече от 30 парламентаристи от над 20 държави се изказаха по темата „красотата на Зимните олимпийски игри, човешкият дух“ и споделиха, че се противопоставят на политизирането на Олимпийските игри. Те похвалиха Китай за организирането на „семпли, безопасни и вълнуващи“ олимпийски игри, на фона на епидемията, и потвърдиха, че зимната олимпиада в Пекин ще донесе надежда и сплотеност на света.

Шън Хайсюн, директор на КМГ, посочи в речта си, че мирното развитие и споделено бъдеще са смисълът на изграждането на общност на споделена съдба, за което се застъпва председателят Си Дзинпин, както и красив идеал, преследван от олимпиадата. КМГ искрено ще поеме мисията на ерата като отговорна медия, ще задълбочи сътрудничеството с медийни приятели от цял свят, ще върви ръка за ръка и ще създаде сцена на зимните спортове за спортистите по света чрез обективно безпристрастно отразяване на събитието.