Тънките линии към съвършенството (видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10753554 www.24chasa.bg

Или как Huawei с новия флагман P50 Pro ни доближава до него

Вероятно стремежът към съвършенство е присъщ за по-голямата част от хората, но постигането му е изключително трудна задача. И мнозина са на път да се откажат, а някои и се отказват да го търсят и постигат. Това обаче не важи за Huawei, защото компанията с всеки модел смартфон все повече се приближава до него. Доказателство е новият Huawei P50 Pro, който имаше световна премиера преди дни.

Серията P на Huawei всъщност винаги се е отличавала с първокласни камери, дизайн и висока производителност. Това важи с пълна сила и за P50 Pro, който продължава най-добрите традиции в това отношение.

Снимай добре, по-добре, най-добре

Няма да е нескромно, ако се каже, че Huawei P50 Pro позволява на всеки да създава фотографии на професионално ниво, а кадрите да уловят всеки нюанс и детайл.

Моделът въвежда първата със системата Dual-Matrix Camera, която е използвана за първи път, на практика при почти всякакви условия може да се направи снимка, която е максимално близо до това, което вижда човешкото око. Това става възможно чрез RGB и монохромна камера и мултиспектърен сензор. Към тях са добавени технологиите True-Chroma Shot и XD Fusion Pro с нова Super Colour Filter система. Всичко това гарантира богати цветове и запечатването е на най-дребните детайли дори при слаба осветеност.

Отпада и притеснение, че това, което искате да снимате, е твърде далеч. Защото P50 Pro има перископна камера, който дава възможност за 100-кратно приближение в добавка с ултраширока камера и стабилизация.

Системата XD Optics коригира оптичното разминаване и възстановява детайлите в изображението. Ще се опитаме накратко да опишем технологията - когато информацията преминава през оптичния модул, от нея се запазва около 50%. Минаващата през обектива светлина води и до оптично изкривяване поради пречупването и разсейването. Huawei са направили така, че този нежелан ефект е максимално редуциран. В крайна сметка чрез XD Optics се губят минимални проценти от истинското изображение и се запечатват много повече детайли.

Не е забравено и снимането на видео - технологията AIS за full focal range осигурява 4K и 4K time-lapse видеа. Камерите поддържат и AI Cinemagraph – ако не снимате видео, но телефонът засече движещ се обект, сам ще направи клип. Huawei P50 Pro поддържа и нови опции за обработка на видео с приложението Petal Clip.

Артистичност и лукс

P50 Pro от пръв поглед създава усещане за артистичност и лукс с революционния Dual-Matrix Camera Design. Екранът е по-голям екран - 6,6 инча, OLED, леко извит, поддържа до 1,07 милиарда цвята. За безпроблемното забавление и гледане на видео има честота на опресняване от 120Hz и 300Hz при докосване, а перфектният звук се осигурява от вградените стереоговорители.

И въпреки големия екран, телефонът е по-тънък и по-лек, с дебелина от едва 8,5 милиметрау а теглото е под 200 грама. Предната камера поддържа опцията Eyes on Display (EoD). При тази функция екранът “заспива”, ако не гледате към него, и се активира, когато камерата улови погледа ви. Специална технология дава възможност стъклото да променя цвета си за милисекунди, когато има входящо повикване.

Устройството се предлага в две тоналности - Cocoa Gold – какаово златно, и Golden Black, който ефектно съчетава черен корпус със златни елементи.

Много здрав и много мощен

Въпреки тънкия корпус, има ъпгрейд по отношение на капацитета на батерията - P50 Pro разполага с мощен заряд с капацитет 4360 mAh. Поддържа 66W кабелно зареждане, с което пълно зареждане на батерията отнема по-малко от час. Има и бързо безжично зареждане с Huawei SuperCharge с 50W.

Huawei P50 Pro поддържа 5GHz Wi-Fi 6, както и AI базираната технология за сигнала. При нея по преценка на изкуствения интелект, когато сте в зона с по-слаба свързаност, ако гледате видео, то няма да прекъсне, просто ще бъде буферирано. Процесорът на Huawei P50 Pro е разделен на три групи, за да се осигури максимална производителност. Телефонът има оперативната памет от 8GB и 256 GB за съхранение, която може да бъде разширена с NM карта.

За корпуса е използван нов материал – наностъклокерамика, който е поставен на дисплея и гърба. Материалът е много твърд и здрав, подобрява устойчивостта при изпускане и падане 5 пъти. А за подсигуряване на забавленията на открито моделът е IP68 сертифициран за устойчивост на прах и вода.

Заключение

Huawei P50 Pro е наистина забележителен телефон и отличен избор за покупка. Още повече, че от 25 януари вече е в България, а в момента върви кампания за предварителни поръчки в комплект с безжичните слушалки FreeBuds 4.

И за финал - експертите от DxoMark обявиха, че това е смартфонът с най-добра камера и най-добрия дисплей в света.